Fethiyeye Gelinir Diyoruz da Nasıl Gidilir Orası Size Kalmış
Fethiye de nerede yemek yenir. Fethiye de gezilecek yerler. Fethiye’nin nasıl gidilir.
Fethiye’ye gelinir de gidilir mi orası biraz zor. Sıcak, misafirperver insanların sohbeti, doğası, güzelliği, yaşayan kültürü ile yoğurulan bu memlekete bir kere gelinir, zor gidilir. Herkesin geliş amacı başka olsa da tutkusu Fethiye dir. Her mevsim Fethiye ziyaretçilerine tüm güzelliklerini sunmaktadır.
*Rakı-Balık-Roka keyfi yapmak için gelinir; Fethiye’ye Türk mutfağı, Yörük mutfağı, Akdeniz mutfağının lezzetli yemeklerinden ve zeytinyağlı mezelerinden yemek için gelinir. Bu lezzeti Fethiye tatiliniz de unutamayacaksınız.
*Havası ve İklimi için gelinir; Akdeniz iklimi olduğu için Fethiye Hava Durumu diğer bölgelere göre havası kışları ılık, yazları ise sıcaktır. Bahar aylarında yemyeşil doğasına ve açan çiçeklere doyamazsınız. Kış günü şakır şakır yağan yağmur sonrası açan güneşle ısınırsınız. Fethiye her mevsim insanları kendine çekmektedir.
*Tarih ve tarihi zenginlikleri yakından görmek için gelinir; Likyalıların, Perslerin, Romalıların, Bizanslıların, Menteşeoğullarının, İtalyanlıların ve Rumların mimari, tarihi eserlerini gülük hayatta hala görürsünüz.
* Bitkiler ve faunası için gelirsiniz; Fethiye de, çevresindeki dağlarda ve köylerde çeşit çeşit (adaçayı, devedikeni, sütleğen, ebegömece, eşşek turpu, kişkiş kekik) bitki, anıt ağaçlar (menengiç, günlük ağacı, andız, palamut, pıynar, çınar) ve çiçek (çakal nergis, şakayık, mavi yıldız çiğdem) bulunmaktadır.
*Florasını görmek için gelirsiniz; Fethiye florası oldukça zengindir. Fethiye çevresinde ve Çalış kuş gözlem alanında yaklaşık 200 çeşit kuş gözlemlenmiştir. (Su tavuğu, ördekler, caretta carettta deniz kablumbası, akdeniz foku, balıkçıl kuşları, dağ keçisi, keklik, yaban keçisi, kaya kartalı, çakal, kurt) Fethiye faunasını takip etmek için gelinir.
*Fotoğraf çekmek için gelinir; Her yeri bir başka güzellikler sunan Fethiye de fotoğraf tutkunu iseniz size o kadar çok malzeme var ki. Mevsimin önemi olmadan o anının güzelliklerini yakalamak için basarsınız deklanşöre.
Fethiyeye Gelinir Diyoruz da Nasıl Gidilir Orası Size Kalmış
*Doğa yürüyüşü yapmak için gelirsiniz; Likya yürüyüş yolunda yürümek ve deniz seviyesinden, 2000 metre yüksekliğe kadar birçok yürüyüş rotalarında yürümek, kamp yapmak için gelirsiniz.
*Kültürlerin yaşandığı festivaller ve organizasyon için gelirsiniz; Yörük kültünün yaşatıldı Yaren gecesine, Üzümlü köyünde ki Fethiye Kuzu Göbeği Mantar Festivaline, Fethiye Festivaline ve Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları Festivaline katılmak için gelirsiniz.
*Doğa sporları yapmak için gelinir; Bilindiği üzere Fethiye coğrafyası tamamıyla her türlü doğa sporu yapmak için oldukça elverişli. Yamaç paraşütü, Dalış, Tekne Turu, Yürüyüş, Balık, Bisiklet, Kano, Rüzgar sörfü, Kaya tırmanışı vb. gibi sporları yapmak için gelirsin.
*Tatil için gelirsin; Birbirinden güzel koylarda yüzmek, şehir gürültüsünden uzaklaşmak, yeni yerler keşfetmek için gelirsin de aklının bir köşesinde Fethiye olarak gidersin. Fethiye Hotelleri Tatil Paketi Fiyatları için www.tatil365gun.com adresinden bilgi alabilirsiniz.
2 Responses
Tebrikler zafer sekerci kardeşim tek başına mücadele bu olmalı herhalde fethiye gerçek cennet ve bunu dünyaya tanıtmak için elinden geleni yapıyorsun canı gönülden kutluyorum seni
20 yıldır, her yıl birkaç ay Fethiye, Ölüdeniz’e tatile gelen ve Fethiye’ye yazlığı olan birisi olarak diyorum ki ” Ölüdeniz hiç bunladar acınası duruma düşmemişti”
2016 yılında da bir sürü sorun vardı ama 2017 de malesef Ölüdeniz öldü…
-Kum burnunda plastik şezlong ve şemsiyelerden zemini görmek mümkün değil.
-Deniz taksiler lagundaki otellere müşteri taşimak için izinsizce Ölüsenizde insanların içinden rahat rahat hızla geçiyor
-Deniz o kadar kitlenmiş ki ilk kez Ölüdenizde Denizanası görüşmeye başlamış.
– Turist filan kalmamış, plajları pislik götürüyor…
Hangi hayal aleminde yaşıyorsunuz siz ???